MENU

Luontoelokuvatyöpaja lapsille ja nuorille

Animaatiotyöpaja lapsille ja nuorille 2008 Vaasassa

Varjoteatterityöpaja lapsille Kristiinankaupungissa

Seminaarit

Lasten ja Nuorten luontoelokuvakilpailu

Press & Media

Väliraportti 2009

Linkit

Yhteystiedot Schedule
Archive
Search
Discussions
Contact Information

 

 

Animaatioseminaari opettajille ja taiteilijoille 8.-10.2.2008 Vaasassa ja Kristiinankaupungissa.

Pohjanmaa on profiloitunut viime vuosina voimakkaasti elokuva-alalla erilaisine media-alan tuotantoineen ja tapahtumineen. Alan kasvua ollaan laaja-alaisesti kehittämässä tuotantoyhtiöiden, koulujen, yhdistysten ja yhteistyöryhmien toimesta. Animaation tekoon liittyvät erilaiset tekniikat ja moninaiset mahdollisuudet ovat kuitenkin alueellamme toimiville taidekasvattajille, opettajille ja taiteilijoille vielä jokseenkin tuntemattomia. Voidaan todeta, että animaatiotuotanto on vähäistä. Lapsille ja nuorille suunnatun luontoelokuva-projektin yhteydessä on havaittu tarvetta animaatiokoulutukselle.

Yhteistyöryhmä, johon kuuluivat Wildlife-luontoelokuvafestivaalin tuottaja Vesa Heinonen, taiteellinen johtaja Ilias Missyris, kulttuurisihteerit Leena Nyqvist ja Riitta Raikio ottivat aloitteen ja vastuun animaatioseminaarin järjestämisestä. Erityisosaamista tuotiin esille ja nostettiin animaation profiilia. Seminaari verkotti tekijöitä ja edisti monimuotoisempien tuotantojen syntyä. Seminaarista tultiin tiedottamaan ja markkinoimaan laaja-alaisesti eri kohderyhmille, sillä kouluttajaksi saapui  animaatioelokuviin erikoistunut nuori elokuvaohjaaja Nandita Jain Intiasta.

Nandita Jain laati luonnoksen seminaariesityksensä sisällöstä. Esitys oli jaettu kolmeen osioon:

1. Animaation esittely 2. Mitkä tekniikat ovat käytettävissä 3. Varjonuket . Lisäksi seminaarissa  tutustutaan intialaisiin varjonukkeihin elokuvaesityksen kautta sekä itse tarinan syntymiseen nukkeharjoituksen kautta.

Animaatioseminaarille osallistui yhteensä 85 henkilöä.


 

 Copyright or other proprietary statement goes here.
For problems or questions regarding this Web site contact [ProjectEmail].
Last updated: 2010-02-04.